Stoneman Arduenna – Mountainbiken

Ontdek de Stoneman Arduenna mountainbiketrail dwars door de bergkammen en valleien van de Belgische Eifel en het Ardennenmassief. Dit parcours van 176 kilometer met 3.900 hoogtemeters, door de authentieke bossen van de Oostkantons is een droom voor mountainbikers en een sportieve uitdaging voor mountainbikeliefhebbers.

Afhankelijk van je energieniveau leg je dit parcours af in 1, 2 of 3 dagen en word je een Official Finisher. Daarbij is het vooral belangrijk om je eigen tempo te kiezen, een te worden met de natuur en te focussen op jezelf.
https://www.ostbelgien.eu/nl/stoneman-arduenna

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Streekproducten uit de Oostkantons

Wil je heerlijk koken met streekproducten van hier? Dan zit je goed! Het label „Made in Ostbelgien“ staat voor een uitgebreid aanbod aan regionale producten. Ze worden met veel zorg bereid en vinden snel de weg naar de verbruiker. Een uitgebreid pallet van Ardeense ham, huisbereide pralines, eerlijke wildpastei, worst, koffie en schnaps. Ga op ontdekking uit!

https://madeinostbelgien.be/

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Kerstfeest voor lekkerbekken

Kom heerlijk proeven van al het lekkers!

Tijdens 4 weken verwachten tien chalets, rondom de ijsbaan, de gasten met culinaire specialiteiten, ambachtelijke producten en kerstdranken.

Tweede weekeinde
Vrijdag 08/12: 17:00 – 00:00
Zaterdag 09/12: 14:00 – 00:00
Zondag 10/12: 12:00 – 21:00

Derde weekeinde
Vrijdag 15/12: 17:00 – 00:00
Zaterdag 16/12: 14:00 – 00:00
Zondag 17/12: 12:00 – 21:00

De week van kerstmis
Vrijdag 22/12: 17:00 – 00:00
Zaterdag 23/12: 14:00 – 00:00
Zondag 24/12: 12:00 – 18:00
Maandag 25/12: 12:00 – 18:00
Dinsdag 27/12: 12:00 – 18:00

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Het Wolfsbusch, wandelen in het gouden spoor van Kelten en ridders

klooster St Raphaël

“Opgepast, hier gaat het steil omhoog”

, roept Erik iets luider dan hij zelf had verwacht. De vrolijk fluitende vogels onderbreken verschrikt hun gezang. We naderen het hoogste punt van het Wolfsbusch, een bosgebied van ruim 1000 hectare groot in de Belgische Oostkantons. Boven onze hoofden horen we de takken van de metershoge sparren kraken. We zijn omgeven door kale boomstammen, wilde bosbessen en … een oorverdovende stilte. Die is echter maar van korte duur, want de vogels zetten hun gekwetter al snel weer verder.

Ook Erik hervat zijn uitleg, een pak stiller deze keer. Per slot van rekening zijn we hier slechts te gast. Vandaag staat de plezierwandeling ‘De Gouden Rivier’ op het programma – een tocht van negen kilometer lang. Op deze lus doorkruis je het boomrijke Wolfsbusch en keer je langs de rivier de Amel terug naar waar je begon – het prachtige Montenau. Dit dorp met net geen 350 inwoners prikkelt de zintuigen. Hier voel je nog echt die gezellige dorpssfeer. Je kijkt je ogen uit op de typische huizen en hun keurig onderhouden voortuintjes. En als de wind goed staat, ruik je zelfs de heerlijke Ardense ham die hier wordt gemaakt. Erik Wiesemes, burgemeester van deelgemeente Amel, omschrijft het lokale toerisme als authentiek. Wie de echte Oostkantons wil beleven, is hier op de juiste plek. Ook het woord ‘wolf’ in de naam Wolfsbusch is geen toeval, weet Erik te vertellen. Maar geen zorgen, wolvengehuil weerklinkt hier al sinds de 19e eeuw niet meer. Tegenwoordig kom je hoogstens een schuw edelhert of everzwijn tegen. In het spoor van de Kelten.

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , | Een reactie plaatsen

Peak Beer, een Belgisch product uit de Hoge Venen

Proeven, een hapje een een drankje, genieten van het mooie terras met zicht op de natuur!

Met zijn brouwerij op het hoogste punt van Belgie, biedt Belgium Peak Beer een gamma aan bieren met regionale smaken en gebrouwen met het water van de Hoge Venen in een unieke omgeving en een adembenemend decor. 

Belgium Peak Beer
rue de Botrange 123
4950 Sourbrodt

T. +32 80 21 48 76

E. info@peakbeer.be
W. http://www.peakbeer.be

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Wandelen met knooppunten

Oost België heeft nieuwe knooppuntenroutes uitgezet. Stippel je wandeling vooraf uit, en je weet meteen hoe lang je toch zal zijn. Intussen worden deze routes nog verder uitgebreid.

Meer over de wandelrouteplanner vind je hier

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Begeleide paddenstoelenwandelingen

September en oktober zijn het hoofdseizoen voor champignonplukkers. Dan zijn er onder andere weidepaddenstoelen, eekhoorntjesbrood en cantharellenkiemen. De uitgestrekte bossen van de Oostkantons bieden de beste voorwaarden voor het plukken van de heerlijke bosvruchten. Omdat niet iedereen bekend is met de verschillende paddenstoelsoorten en om de planten en bosdieren te beschermen, raden wij aan om deel te nemen aan een van de vele georganiseerde paddenstoelwandelingen die in de Oostkanons worden aangeboden.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

MTB-tochten in de Oostkantons

Van korte ritjes tot en met technisch en conditioneel uitdagende routes

Een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde fietsroutes doorkruist de Oostkantons, met name het zuiden van de streek. De totale afstand van de 18 routes tussen Baraque Michel en Ouren bedraagt 480 kilometer. Ze bieden talrijke alternatieven: van korte ritjes voor beginners en gevorderden tot en met technisch en conditioneel zeer uitdagende routes. Elke route is ook op de GPS beschikbaar. Voor zorgeloze tochten kan een GPS gehuurd worden.

Verdere informatie

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Wandelen in Montenau

Plezierwandeling in Montenau

Deze wandeling loopt langs Curtis Amblava!

Ontdekking van een geheime rivier : de rijkdom zit in het landschap, niet in de zogezegde goudmijn.

Het pad loopt tussen dennen en beuken en gaat het « Wolfsbuch » in, het bos van de wolf dat zich tot buiten de Oostkantons uitbreidt en dat zijn territorium was tot in de XIX eeuw. Ook al horen we zijn gehuil de laatste 100 jaar niet meer in de Ardennen, de etymologie van het bos herinnert ons aan zijn aanwezigheid. We volgen de Amblève die dwars door het oude Ardens massief loopt. Langs de oevers is het sereen. Een houten brug en houten vlonders brengen ons naar Thirimont, een gehucht dat geïsoleerd lijkt in een doosje van loof.Een brug en we hebben de rivier weer vlak bij ons. Langs de oevers zien we af en toe sporen van een vroege exploitatie van goudzoekers. Mannen droomden van een rijk leven dankzij deze gouden rivier: we beelden ons in dat ze goud zoeken langs de oevers van de rivier, die nu verlaten zijn. Het geruis van de Amblève wiegt ons bijna in slaap. In de verte horen we het gezang van een koekoek. Wat verder zweeft een koppel buizerds boven onze hoofden: de natuur is vriendelijk voor ons in Montenau.

Geplaatst in Info, Uncategorized | Een reactie plaatsen

De narcissen zijn er weer!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen