De narcissen zijn er weer!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sneeuw in de Oostkantons

Hoeveel sneeuw er ook zal vallen, de Oostkantons zijn voorbereid op het eerste winterweekend. Bij vriestemperaturen en onder een wit sneeuwtapijt zijn de Oostkantons de ideale bestemming voor winterwandelingen. In de Hoge Venen, de Belgische Eifel of in het Ourdal zijn er verschillende wandelroutes, die in de winter meer dan de moeite waard zijn. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Toeristisch Agentschap Oost-België via https://www.eastbelgium.com/nl/wandelen/dagtochten-en-rondwandelingen/plezierwandelingen.

Alle informatie over de wintersportcentra in de Oostkantons en het actuele sneeuwbericht vindt u via https://www.eastbelgium.com/nl/beleven/wintersport.


Wie regelmatig op de hoogte wil gehouden worden van het weerbericht in de wintersportregio van de Oostkantons, kan zich inschrijven via de wintersport-module. Via e-mail ontvangt u dan een regelmatige update van het sneeuwbericht. Inscrijvingen onder: https://www.eastbelgium.com/nl/beleven/wintersport/sneeuwbericht

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Heerlijk fietsen in Wallonië

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Mountainbike ‘Cimes de Waimes’

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Smullen in Wallonië

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Film: ‘Terug Naar De Bron’

Geniet van deze mooie beelden. De vier elementen van de natuur worden prachtig in beeld gebracht: water, vuur, aarde en lucht.

De inhoud: een jongen vertelt over de geschiedenis van zijn thuisregio, zijn levenswieg. Hij weet dat alles begonnen is met het water, een element dat zijn vaderland bijzonder beïnvloed heeft. Het water is constant in beweging, net zoals de mens die pas door rechtop te lopen echt mens werd. Hij heeft beweging nodig, frisse lucht om te ademen, het contact met de aarde en hunkert in een gedigitaliseerde wereld naar een terugkeer naar de levensbronnen. De wandelfilm . „Back to nature“, gaat over deze terugkeer, heeft veel diepgang en toont zoveel meer dan alleen de schoonheid van de wandelregio van de Oostkantons.

back_to_nature_list_small_02

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fietsen op de oude spoorwegbanen!

In de Oostkantons, op oude spoorwegbanen is er een uitgebreid netwerk van goede

fietspaden, de zogenaamde Ravelroutes. (850 km )

Je kan er fietsen van Trois Pont naar Monschau (D) of van Malmedy naar Prüm (D). Kortweg kunnen volgende voordelen op een rijtje worden gezet:

· Geen of slechts beperkte hellingen (max. 3%)
· Los en onafhankelijk van het verkeersnet
· Beperkt aantal kruispunten met het wegennet.
· Hoog veiligheidspotentieel

Elektrische fietsen kunnen gehuurd worden op verschillende plaatsen: http://www.eastbelgium.com/nl/ontspanning/fiets/e-bike/e-bike-verhuurstations/

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Met vrienden rond de kerstboom

Reeds jaren is Curtis Amblava het decor voor een hechte vriendengroep, om te genieten van de omringende natuur en bovenal, elkaars gezelschap IMG_7583

Posted in Uncategorized | Leave a comment

kerstmarkten in de Oostkantons.

De dagen korten en stilaan voelen we al de vreugdevolle verwachting van Kerstmis. Het is de tijd van het jaar die het meest tot bezinning aanzet. Kaarslicht, geurige koekjes, ijsbloemen op de ruit, mysterieuze kerstverhalen, tintelende kou en romantische nachten bij het flakkerende haardvuur drukken hun stempel. Peperkoek, de regionale “printen”-koek, speculoos en warme wijn horen eveneens daarbij , en men vindt ze op de kerstmarkten van Oost-België in vele vormen en met de beste kwaliteit. Ongetwijfeld is de nabijheid van Duitsland, het land van de traditionele kerstmarkten, een van de redenen waarom dit gebruik hier voet aan de grond kreeg.

In de Oostkantons staan elk jaar verschillende kerstmarkten op het programma, die elk een bijzonder kader hebben gevonden en een ganse reeks nevenmanifestaties aanbieden die er toe bijdragen dat het feestelijke programma zo compleet mogelijk naar voor treedt: kerstconcerten, ambachtskunst, kribbenwandelingen, bezoek van Sinterklaas, kerstbazaar, reuze adventkalender, tentoonstellingen, enz.csm_Eupen-Beleuchtung-Marktplatz_02_aef6d6bbad

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Onderduiken in een museum – Malmedy

In een voormalig klooster is het museum van Malmedy, het Malmundarium ondergebracht. Hier kan je je onderdompelen in het industriële verleden van de stad en kennismaken met de leder- en papiernijverheid. Een prettig atelier is dat van het carnaval, hetgeen eveneens de moeite  waard is.   In het “Historium” kan je de geschiedenis van de stad beleven vanaf de stichting door de Heilige Remaclus (648) tot vandaag. Het hele jaar door uitmuntende wisseltentoonstellingen. Van 5 april 2014 tot 2 november 2014 loopt er onder andere een tentoonstelling van het oeuvre van schetsen van Rembrandt. Deze beroemde Hollandse meester uit de 17e eeuw hoeft nauwelijks voorgesteld te worden.

Posted in Uncategorized | Leave a comment